top of page
IMG_4017_edited.jpg

Herstel het vertrouwen in je lichaam na blessure of ziekte

Toen ik vele jaren geleden na een ernstig verkeersongeluk eindelijk groen licht kreeg van mijn therapeut om weer te gaan bewegen, stond ik voor een uitdaging. De sportschool leek een verre droom; ik voelde me gevangen in het gat tussen het beweegadvies van mijn behandelaar en daadwerkelijk in beweging komen.

 

Zodra ik echter de moed vond om toch te bewegen, stuitte ik al snel op pijntjes en ongemakken. Mijn lichaam leek me in de steek te laten, en ik werd geconfronteerd met beperkingen die ik nooit had gekend. Frustratie, angst en ongemak weerhielden me ervan om te doen waar mijn lichaam voor bedoeld is: bewegen. Het gebrek aan vertrouwen zorgde voor weerstand tegen bewegingen bracht me opnieuw tot stilstand.

Naarmate de tijd verstreek, besefte ik dat niet alleen mijn lichaam, maar ook mijn geestelijke gezondheid werd aangetast. Frustratie en angst namen toe, waardoor ik me steeds meer terugtrok uit beweging en activiteit van het lijf. Het voelde als een vicieuze cirkel waaruit ik niet wist te ontsnappen.

 

 

Veilig bewegen: Ontdek wat je lichaam nog wel kan

Waar ik destijds graag had willen hebben, was de juiste begeleiding om mijn lichaam weer in beweging te krijgen. Met een beweegmethode die respectvol was en niet zou leiden tot blessures of verergering van klachten. Een aanpak waarin ik kon ontdekken wat mijn lichaam nog wel kon in plaats van wat niet. In een overzichtelijk traject dat veilig en vertrouwd voelde. Een holistische benadering die niet alleen mijn lichamelijke klachten verlichtte, maar ook een gezonde relatie tussen lichaam en geest bevorderde. Een oplossing die naast beweging ook in zelfliefde, acceptatie en een dieper bewustzijn van de verbinding tussen mijn lijf en mijn hoofd voorzag. 

 

Nu beweeg ik gelukkig weer volop, sterker nog, ik voel me vitaler en fitter dan ooit tevoren. Dat komt omdat ik uiteindelijk de ideale beweegmethode ontdekte die perfect aansloot op mijn lichaam na mijn blessure. Natuurlijk heeft het tijd en moeite gekost om deze methode onder de knie te krijgen, maar het is me gelukt. De manier waarop ik herstelde en in beweging kwam, was zo effectief en vernieuwend dat ik besloot om dit te gaan delen met anderen. Want het gat van behandeling naar sport blijft naar mijn mening nog te groot.

Mijn missie is daarom vrouwen weer in beweging te krijgen en ze een nieuwe manier van beweging die veel zachter is dan wat ze gewend zijn aan te leren. Zodra je de kracht van deze methode voor lichaam en geest ervaart, kun je je volledig richten op wat je nog wel kunt. En zoals bekend, groeit alles waar je aandacht aan geeft. Dus als je je richt op wat nog mogelijk is, zal de ruimte om te bewegen alleen maar toenemen. Voor je het weet, wordt plezierig en veilig bewegen weer een vast onderdeel van je leven.

"Samen trainen, vriendelijk bewegen heeft me erg veel gebracht. Na de langdurige uitputting van mijn brein, ziekte en overgangsklachten was alle rek eruit. De eerste stap richting herstel was beweging dat wist ik...maar hoe? Nu ben ik een stuk wijzer.

Vooral het inzicht dat je niet kan helen voordat de echte verbinding met je lichaam weer is hersteld. En dat je die alleen via het lichaam zelf kan herstellen. Niet meer bewegen omdat het moet...ik moest zoveel van mezelf. Maar omdat ik het wil en fijn vind.

Ik kan en wil nu weer bewegen. Ik ben vier kilo moeiteloos kwijt geraakt waar dat eerst nooit lukte. En ik kan weer echt genieten van wat mijn lichaam allemaal wel kan.'Hanneke  I  Personal training client

Herstel het vertrouwen in je lichaam in een individueel traject

Onze 'Herstel je vertrouwen' Revalidatietraject ik speciaal voor jou gemaakt. In dit programma biedt ik jou persoonlijke begeleiding, afgestemd op jouw unieke behoeften en op wat je nog wel kan. Jouw lichaam staat centraal. We brengen haar samen weer in beweging. Als ervaringsdeskundige op het gebied van revalideren leer ik je de kracht van zacht bewegen met onder andere de Essentrics methode. Daarnaast kan je putten uit een berg aan kennis over het lichaam en haar werking en deel ik waardevolle contact met je die je altijd kan blijven gebruiken. Echt, als jij weer verlangt naar een lichaam dat beweegt is dit traject echt een aanrader. 

Dit krijg je

Een uitgebreide beweegscan

In dit vrijblijvende gesprek van ongeveer 30 minuten wordt het helder voor jou waar het niet stroomt en wat er moet gebeuren om te komen daar waar je naartoe wilt. Je hebt de eerste stap naar weer met plezier bewegen gezet.

Onbeperkt toegang tot de live groepslessen 

Doe mee met de Essentrics lessen van onze studio. Zodat jij wekelijks in groepsverband onder professionele begeleiding van mij of een van de gecertificeerde docenten kan oefenen. Want herhaling en oefening baart kunt.

Onbeperkt toegang tot een breed scala aan online trainingen 

In onze zeer uitgebreide online omgeving vind je diverse trainingen, workout en uitleg video's die jouw proces optimaal gaan ondersteunen. Je vindt er materiaal gefilterd op lengte en thema. je kan hier 24/7 terecht.

 

4 live sessies van
50 min.

'This is were the magic happens.' In onze 1 op 1 sessies leer ik je weer hoe jij ontspannen  en juist beweegt.  We tappen intuïtief in op de intelligentie van jouw lichaam. Zodat het zich weer kan gaan herstellen. In onze sessies zal loepzuiver aan het licht komen wat jouw lichaam nodig heeft om weer de beste versie van zichzelf te worden.

Toegang tot de besloten online  community

Zodat jij in een veilige omgeving geïnspireerd kan  worden over alles wat met vriendelijke beweging te maken heeft. We leren hier van elkaar en door elkaar. En de gedeelde kennis geeft net dat extra zetje en bewustzijn.

Extra bonussen

- Eventuele virtuele work-outs die speciaal zijn gemaakt om verschillende doelen te dienen.

- Hulpmiddelen en/of instructies die je helpen bij bindweefsel training.

- Eventuele suppletie - en lees adviezen zodat jij je helemaal kan onderdompelen in het traject.

​Jouw investering

  • De eerste stap is een kennismakingsgesprek. We starten met een uitgebreide beweegscan van ongeveer 30-40 minuten. In dit gesprek kom jij erachter wat de volgende stap is naar heling en vriendelijk beweging. Het gesprek is helmaal gratis en vrijblijvend; een mooie eerste stap naar bewustwording.

  • Als je besluit om te samenwerken plannen we 4 keer een 1 op 1 sessie van een uur.  Deze sessies plannen we wekelijks in binnen de periode van 5 weken. In de regel in de regio Haarlem of op een afgesproken plek eventueel tegen meerkosten. Nogmaals; this is where the magic happens! In deze sessies ga je veel leren oven specifiek jouw lichaam en wat het nodig heeft nodig heeft om weer in vrijheid te kunnen bewegen. 

  • Deze traject van 5 weken vraagt een investering van €389,-  (excl. BTW).

  • Na dit traject  kan je in overleg verder gaan met de online of live (Essentrics) groepslessen. Of je kan je persoonlijke training traject verlengen met een strippenkaart van 5 of 10 sessies. Waarbij je gedurende de periode dat de strippenkaart geldig is 24/7 toegang houdt tot de online bibliotheek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe lang wil jij nog wachten met het doorbreken van de vicieuze cirkel?

Hoeveel geld wil jij nog uitgeven zonder blijvend resultaat?

Stel je eens voor hoe je je zou voelen als:

  • je binnen 4 weken weer het vertrouwen in je lichaam weer terug hebt gevonden

  •  beweging juist een glimlach op je mond tovert

  •  je je lichaamsvrijheid terugkrijgt en weer kan doen wat je wilt

  • als je weer kan houden van je lichaam en waar ze toe in staat is

  • en als je weer volledig bevriend bent geraakt met je lichaam en haar taal kan verstaan

 

Het is echt mogelijk, je zal niet de eerste zijn die dit gaat ontdekken.

En er is nog meer wat je van me krijgt in deze maand...

Mijn garantie

Vanuit eigen ervaring en het werk wat ik met vele cliënten heb gedaan, weet ik dat elke traject het begin is van heling op welk vlak dan ook. Ik kan je natuurlijk niet garanderen dat je lichaam helemaal beter wordt. Mijn linkerbeen is ook nog altijd veel korter dan mijn rechterbeen. Maar ik weet feilloos te varen op de navigatie van mijn lichaam zoals het nu is en wat het nodig heeft om wel te zijn. Dus ik garandeer je wel dat we belangrijke stappen voorwaarts gaan zetten en dat je de kennis die je gaat leren nooit meer vergeet. Ben je na onze eerste live 1 op 1 sessie toch niet tevreden over het traject dan meldt je dat binnen 24 uur per mail en krijg je je complete investering retour.

Die ja! die je nu voelt kan je gelijk omzetten in actie door de eerste stap te nemen. Meld je hier aan voor de vrijblijvende beweegscan. Begin vandaag nog met de juiste beweging in de goede richting.

Ik spreek je graag!

 

Hartelijke groet, 

Fleur

_DSC0079.jpg
bottom of page