top of page
vogelvrouw-1bewerkt_edited.jpg

Leer weer met plezier bewegen
vanuit de wijsheid van je lichaam

Je bent je bewust van je lichaam en hield van alles waar het toe in staat was. Maar nu ben je tot stilstand gekomen. Door blessure, ziekte of andere omstandigheden brengt bewegen je geen plezier meer en voelt het als een  verplichting. Frustratie, angst, pijn of gebrek aan energie weerhouden je ervan om dat te doen waar je lichaam juist voor is gemaakt; vrij bewegen.

 • Je weet dat je beweging nodig hebt om je goed te voelen en je wilt ook graag (weer) bewegen. Maar elke keer dat je iets opstart strandt deze ervaring weer in de vicieuze cirkel van teleurstelling. 

 • De sportschool heeft geen aantrekkingskracht.

 • In een in een groep bewegen, vind je nog spannend.

 • Het vertrouwen in, en de liefde voor je lichaam zijn ver te zoeken. Er is een weerstand en angst ontstaan voor juist bewegen omdat het lichaam beperkt voelt. 

 • Door gebrek aan beweging ervaar je minder vitaliteit. De energie stroomt niet meer in je dagelijks leven en dat heeft weerslag op je relaties en je werk. 

Een kijkje in je ideale toekomst

Als je je ogen sluit en je jezelf ervaart in jouw ideale toekomst voelt je je vrij in je lichaam. Kan je weer met plezier bewegen en dat doen wat je graag wil doen, zonder beperking. Je kan je lichaam vertrouwen. Je kan met haar communiceren. Je voelt hoe de levensenergie weer stroomt en beweegt. Een hernieuwde lichaamskracht geeft jou de energie om weer af te spreken met vrienden te zorgen voor je familie en uit te blinken in je werk. Je zit gewoon lekker in je vel en dat straal je uit naar alle facetten van je leven. Maar hoe krijg je dit voor elkaar?

______________________________

Hoe het komt dat het er nu nog niet is

Dat je de cirkel van teleurstelling en weerstand nog niet hebt kunnen doorbreken ligt niet aan jou. In onze moderne westerse maatschappij ligt de nadruk vooral op doen, dealen, fiksen, oplappen, actie en volhouden. Maar wat als ik je vertel dat de sleutel tot heling niet ligt in 'actie in de taxi' maar juist in ontspanning? Wat als ontspannen bewegen met zachtheid voor jezelf nu juist dat is wat je nodig hebt? Door vriendelijk te gaan bewegen zet jij het zelfhelend vermogen van je lichaam aan.  Maar het 'in ontspanning bewegen' is iets wat we niet meer kunnen we hebben het afgeleerd. 

 

Het goede nieuws is dat wat je afleerde, kan je ook weer terughalen. In ontspanning bewegen is aangeboren. Het is geen talent wat maar slechts enkelen over beschikken. We kunnen het allemaal.  Hoe zou het zijn als je je weer kan herinneren hoe het voelt om met plezier en respect voor je lichaam te bewegen?

Wat jij nodig hebt is

Tot nu toe was je je nog niet bewust van het feit dat jouw manier van bewegen niet werkte. Door steeds een oud patroon te herhalen werd jouw lichaam een container van negatief geladen energie. Dat uitte zich in blessures of weerstand. Maar inmiddels weet je dat je uit de vicieuze cirkel kan stappen door je jezelf een nieuwe manier van bewegen aan te leren.

 

Ik wil graag nog kwijt dat het niet gaat over een vorm van bewegen. Of je nou hardloopt, yoga doet of speer werpt; het maakt niet uit wat je doet het gaat erom hoe je dat doet. Als je je weer herinnert hoe jouw lichaam gedijt met beweging op de juiste manier kan je elke vorm van beweging weer gaan oppakken die je wilt. Misschien niet op het niveau dat je gewend was maar wel met hetzelfde plezier.

Deze nieuwe manier van bewegen betekent

- Uit je hoofd komen en weer kan gaan voelen

- Weer echte verbinding maken met de intelligentie van jouw lichaam

- Jouw lichaam weer blind kunnen vertrouwen; want ze liegt nooit en heeft altijd gelijk

- De taal van je lichaam kunnen verstaan

- Wijs en vriendelijk bewegen

- Plezier ontdekken in jouw beweging; want dat is voor iedereen uniek

- Je grenzen leren bewaken

- Je bewust zijn van je lichaam; het kennen en waarderen

En ja dat is allemaal binnen handbereik. Het is een schat die je opent als je op deze manier gaat leren samenwerken met je lichaam. Deze hernieuwde kennismaking vraagt een serieuze commitment maar eenmaal geïntegreerd is deze kennis en nieuwe strategie van onbetaalbare waarde. Eenmaal ervan bewust draag je deze wijsheid voor altijd met je mee.

Schermafbeelding 2018-02-09 om 16.14.20_edited.png

Leren hoe je de verbinding met je lichaam herstelt

Door weer te gaan voelen en te luisteren naar je lichaam ontdek je wat het nodig heeft. Dat is vaak iets heel anders dan je tot nu toe hebt gedacht. Leren te luisteren naar de wijsheid van je lichaam is een schat die je opent.

IMG_2681 kopie_edited.jpg

Leren in ontspanning  en wijs te bewegen

Ontspanning en lichaamswijsheid zijn de sleutels naar het herstel. In ontspanning bewegen voelt heerlijk en is ontzettend effectief. Door veiligheid te creëren in je beweging schiet jouw lichaam in de heelstand en  kunnen klachten jouw gaan loslaten. 

bewerkt_150366119.jpg

Leren focussen op wat wel kan in plaats van wat niet

Jouw lichaam kan heel veel nog wel. En dat is precies wat je gaat ontdekken. Zo groeit je vertrouwen en jouw bewegingsvrijheid. Want immers  alles wat je aandacht geeft groeit.

Een nieuwe manier van denken en bewegen.

Leer weer met plezier bewegen 
vanuit de wijsheid van je lichaam

Dat is wat ik je leer tijdens een traject holistische persoonlijke training.

Jij gaat ervaren hoe je weer echt gaat voelen en hoe je de taal van je lichaam kan gaan verstaan. Ik leer je echt in ontspanning te bewegen. En dat is een skill die veel mensen niet meer hebben maar die echt het verschil gaat maken in jouw leven. En je leert over hoe je lichaam werkt zodat je je bewust wordt van de systemen die je lichaam besturen. Alle lichaamswijsheid die zich gaat ontsluiten in dit traject gaat jouw helpen weer juist en met plezier te gaan bewegen. Want dat is tenslotte waar het lichaam voor is gemaakt.

"Samen trainen, vriendelijk bewegen heeft me erg veel gebracht. Na de langdurige uitputting van mijn brein, ziekte en overgangsklachten was alle rek eruit. De eerste stap richting herstel was beweging dat wist ik...maar hoe? Nu ben ik een stuk wijzer. Vooral het inzicht dat je niet kan helen voordat de echte verbinding met je lichaam weer is hersteld. En dat je die alleen via het lichaam zelf kan herstellen. Niet meer bewegen omdat het moet...ik moest zoveel van mezelf. Maar omdat ik het wil en fijn vind. Ik kan en wil nu weer bewegen. Ik ben vier kilo moeiteloos kwijt geraakt waar dat eerst nooit lukte. En ik kan weer echt genieten van wat mijn lichaam allemaal wel kan.''

Hanneke  I  Personal training client

Dit krijg je

Een uitgebreide beweegscan

In dit vrijblijvende gesprek van ongeveer 30 minuten wordt het helder voor jou waar het niet stroomt en wat er moet gebeuren om te komen daar waar je naartoe wilt. Je hebt de eerste stap naar weer met plezier bewegen gezet.

Onbeperkt toegang tot de live groepslessen 

Doe mee met de Essentrics lessen van onze studio. Zodat jij wekelijks in groepsverband onder professionele begeleiding van mij of een van de gecertificeerde docenten kan oefenen. Want herhaling en oefening baart kunt.

Onbeperkt toegang tot een breed scala aan online trainingen 

In onze zeer uitgebreide online omgeving vind je diverse trainingen, workout en uitleg video's die jouw proces optimaal gaan ondersteunen. Je vindt er materiaal gefilterd op lengte en thema. je kan hier 24/7 terecht.

 

5x  persoonlijke 1 op 1 sessie

'This is were the magic happens.' In onze 1 op 1 sessies leer ik je weer hoe jij ontspannen  en juist beweegt.  We tappen intuïtief in op de intelligentie van jouw lichaam. Zodat het zich weer kan gaan herstellen. In onze sessies zal loepzuiver aan het licht komen wat jouw lichaam nodig heeft om weer de beste versie van zichzelf te worden.

Toegang tot de besloten online  community

Zodat jij in een veilige omgeving geïnspireerd kan  worden over alles wat met vriendelijke beweging te maken heeft. We leren hier van elkaar en door elkaar. En de gedeelde kennis geeft net dat extra zetje en bewustzijn.

Extra bonussen

- Een persoonlijke lichaamsreading

- Een opgenomen work-outs die speciaal zijn gemaakt om verschillende doelen te dienen.

- Hulpmiddelen en/of instructies die je helpen bij bindweefsel training.

- Eventuele suppletie - en lees adviezen zodat jij je helemaal kan onderdompelen in het traject.

​Jouw investering

 • De eerste stap is een kennismakingsgesprek. We starten met een uitgebreide beweegscan van ongeveer 30-40 minuten. In dit gesprek kom jij erachter wat de volgende stap is naar heling en vriendelijk beweging. Het gesprek is helmaal gratis en vrijblijvend; een mooie eerste stap naar bewustwording.

 • Als je besluit om te samenwerken met mij en je lichaam hebben we gedurende anderhalve maand (6 weken) 5 keer een 1 op 1 sessie van ruim een uur.  Deze sessies plannen we wekelijks in binnen de periode van 6 weken. In de regel in de regio Haarlem of op een afgesproken plek eventueel tegen meerkosten. Nogmaals; this is where the magic happens! In deze sessies ga je veel leren oven specifiek jouw lichaam en wat het nodig heeft nodig heeft om weer in vrijheid te kunnen bewegen. 

 • Deze traject van 6 weken vraagt een investering van €689,-  (excl. BTW).

 • Na dit intensieve traject wordt het vervolgtraject altijd automatisch helder. In overleg kan je verder gaan met de online of live (Essentrics) groepslessen. Of je kan je persoonlijke training traject verlengen met een strippenkaart van 5 of 10 sessies. Waarbij je gedurende de periode dat de strippenkaart geldig is 24/7 toegang houdt tot de online bibliotheek.

 

Voor de meeste van mijn cliënten is een persoonlijk traject van 1,5 tot 3 maanden voldoende om echt blijvend resultaat te boeken. Hoe lang jij nodige hebt, kunnen we van te voren niet helemaal inschatten daarom beginnen we altijd met 6 weken.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe lang wil jij nog wachten met het doorbreken van de vicieuze cirkel?

Hoeveel geld wil jij nog uitgeven zonder blijvend resultaat?

Stel je eens voor hoe je je zou voelen als:

 • je binnen 4 weken weer het vertrouwen in je lichaam weer terug hebt gevonden

 •  beweging juist een glimlach op je mond tovert

 •  je je lichaamsvrijheid terugkrijgt en weer kan doen wat je wilt

 • als je weer kan houden van je lichaam en waar ze toe in staat is

 • en als je weer volledig bevriend bent geraakt met je lichaam en haar taal kan verstaan

 

Het is echt mogelijk, je zal niet de eerste zijn die dit gaat ontdekken.

En er is nog meer wat je van me krijgt in deze maand...

BONUSSSEN

1. Een persoonlijke reading over jouw lichaam

Na onze tweede of derde sessie is er genoeg vertrouwen opgebouwd om toegang te krijgen tot de informatie van jouw lichaam. In bewuste verbinding haal ik de belangrijkste informatie op en vertaal ik die aan je. Dit zorgt vaak voor veel helderheid en 'aha' momenten en het thuiskomen in je lichaam.

 

2. Een video workout 

Speciaal voor jou traject ontvang je een op maat gemaakte work-out die elke dag of meerdere keren per week kunt doen. Deze mini- workout is speciaal ontworpen en alleen toegankelijk voor jou.

3. keuze uit producten

Je kunt kiezen tussen een setje trainingsballetjes voor handen en voetenwerk, de flow spier olie of aroma therapie roller.

 

4. Suppletie-advies op maat 

Soms heeft het lichaam wat extra bouwstoffen nodig; zoals bijvoorbeeld extra magnesium voor ontspanning. Waar je lichaam behoefte aan heeft wordt ook vanzelf duidelijk in ons traject. Je krijgt een advies op maat en kan eventuele supplementen tegen korting bestellen. 

4. Leesadvies op maat

Om jezelf helemaal onder te dompelen in het traject stel ik vaak wat lees of kijk materiaal voor.  Deze leeslijst wordt ook speciaal voor jou samengesteld.

Dan is nu de tijd gekomen voor de eerste stap naar met plezier bewegen met de wijsheid van jouw lichaam. Meld je hier aan voor de vrijblijvende beweegscan. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn garantie

Vanuit eigen ervaring en het werk wat ik met vele cliënten heb gedaan, weet ik dat elke traject het begin is van heling op welk vlak dan ook. Ik kan je natuurlijk niet garanderen dat je lichaam helemaal beter wordt. Mijn linkerbeen is ook nog altijd veel korter dan mijn rechterbeen. Maar ik weet feilloos te varen op de navigatie van mijn lichaam zoals het nu is en wat het nodig heeft om wel te zijn. Dus ik garandeer je wel dat we belangrijke stappen voorwaarts gaan zetten en dat je de kennis die je gaat leren nooit meer vergeet. Ben je na onze eerste live 1 op 1 sessie toch niet tevreden over het traject dan meldt je dat binnen 24 uur per mail en krijg je je complete investering retour.

Die ja! die je nu voelt kan je gelijk omzetten in actie door de eerste stap te nemen. Meld je hier aan voor de vrijblijvende beweegscan. Begin vandaag nog met de juiste beweging in de goede richting.

Ik spreek je

Hartegroet 

Fleur

Schermafbeelding 2022-03-23 om 09.48.03.png

Over Fleur

Holistisch personal trainer, level 4 Essentrics teacher en oprichtster van 'Flow by Fleur'

Vroeger danste ik de hele dag. Ik ben een van jongs af aan klassiek geschoolde ballerina met een passie voor dans en beweging. Daar kwam een tijdelijk einde aan tien ik door een verkeersongeluk op mijn negentiende in een zwaar revalidatietraject belandde.  Een jaar lang zat ik in een rolstoel of liep ik op krukken. En vele operaties verder moest ik weer bijna opnieuw leren lopen. Toen dat eenmaal weer lukte, begonnen de klachten en de jarenlange chronische pijnen. Ik strandde in een hardnekkige vicieuze cirkel van weer willen bewegen maar steeds weer tegen klachten of weerstand aanlopen. Ik was bijna ten einde raad toen ik op een dag per toeval Essentrics, een dynamische stretch methode, ontdekte. Al na de eerste les was ik verkocht. Door de respectvolle en intelligente manier van bewegen, die de danservaring die ik zo had gemist bijna evenaarde, leerde ik mijn lichaam weer vertrouwen en wijs gebruiken. En omdat ik ook een intensief persoonlijk ontwikkelingstraject startte, heelde ik. Nu doet mijn lichaam weer alles wat ik wil en kan ik moeiteloos luisteren naar wat zij nodig heeft. We zijn dikke vriendinnen. En dat ik niet meer 3 maar slecht een halve pirouette kan draaien op mijn linkerbeen maakt helemaal niets uit; ik dans weer en geniet van elke beweging die mijn lichaam maakt.

 

Nadat ik de volledige Essentrics opleiding (level 4) afrondde, begon ik mij eigen studio en praktijk. Nu kan ik  dagelijks aan andere mensen leren wat ik leerde: op een nieuwe andere manier wijs en met plezier bewegen. Door mijn jarenlange ervaring als danseres, fitness trainer/therapeut en mijn sterk ontwikkelde zesde zintuig ben ik in staat om het lichaam te lezen en de boodschappen die ze geeft te vertalen.  Ik werk met honderden klanten per jaar aan de beste versie van hun lichaam. En vooral in de 1 op 1 trajecten boek ik grootse resultaten. Mijn trainingen zijn holistisch, met aandacht voor lichaam, geest en ziel. Omdat je soms op meerdere niveaus je lichaam onbewust kunt tegenwerken of juist kan uitnodigen te helen.

 

Bij elke training is het mijn intentie om jou weer echt in verbinding te brengen met je lichaam en haar weer te laten worden zoals ze bedoeld is te zijn. Namelijk vitaal, energiek en in balans. En dat dat voor iedereen mogelijk is daarvan ben ikzelf het levende bewijs.

_DSC0079.jpg
bottom of page