Vier tips om snel uit een burnout te komen.


Veel burnouts zijn het directe gevolg van stress. Je lichaam kan de opgebouwde stress niet meer verwerken omdat je ontspanning-systeem kapot is. Het gaat fout bij de regulering van je 'stress en ontstress' hormonen in je hersenen. Om deze regulering weer in balans te krijgen heb ik, als burn-out ervaringsdeskundige, vier essentiële tips voor je.

Slaap

Dit lijkt een no brainer. Maar de effecten van slaap op je hele lichaam zijn ontelbaar en essentieel als het gaat om herstel. Beter en dieper slapen maar bijvoorbeeld ook middag dutjes dragen bij aan een sneller herstel van je burn out. Wil jij tips om beter slapen lees dan mijn slaaphacks.

Beweeg

Toen ik jaren geleden plotseling in een zware burn-out terecht kwam, kon ik alleen nog maar huilend op de bank zitten. Maar ik nam me een ding voor: fitness-les blijven geven, hoe beroerd ik me ook voelde. Die twee uurtjes waren mijn enige houvast in de duisternis van de burn-out.

Muziek

Daarnaast wandelde ik veel op het strand met mijn favoriete muziek in de oren. En deze combinatie bleek goud. Volgens Professor Erik Schrerder, een Nederlandse hoogleraar neuropsychologie, is de combinatie van muziek met beweging namelijk het meest effectief in de strijd tegen stress.

Magnesium

Tot slot mijn allerbeste tip: Magnesium. Dit mineraal trok mij regelrecht uit de stress. Hoe dat werkte en welke magnesium ik gebruikte kan je hier lezen.

Nu ik terug kijk op die periode realiseer ik me dat ik, vergeleken met anderen die ook in een burn-out terecht komen, eigenlijk heel snel weer bovenop was. Na vier maanden begon ik me echt structureel echt veel beter te voelen. Mijn recept nog even op een rij:

-Slaap

-Beweging

-Muziek

-Magnesium

Heb je een burnout of ken je iemand die er midden in zit? Begin bij het begin, neem de tijd, doe kleine stapjes en luister goed naar je lichaam.

Lieve groet,

Fleur

#burnout #beweging #magnesium #muziek