top of page

After holiday detox tips


Wil jij even pauze van het vele eten en drinken tijdens de kerstdagen en oud en nieuw? Dan heb ik wat makkelijke tips voor je verzameld die je body & mind weer snel terug brengen naar hun staat van voor de vakantie.

#1 Drink veel water: Lastig om het water regime weer op gang te krijgen? Ik zet meestal wat reminders in mij agenda zodat ik het vaste drink patroon weer rustig kan integreren in mijn dagelijkse leven. Vooral je dag beginnen met een glas warm water (eventueel met citroensap) is goed voor de afvoer van de afvalstoffen die zich gedurende de nacht hebben verzameld. En de juiste motivatie is ook belangrijk om het gewoon te gaan doen.

#2 Laat de suiker even staan. Er is geen vakantie waarin we zoveel suiker eten als de kerstvakantie. Suiker is in kleine hoeveelheden best ok maar suikershots in grote aantallen je gestel echt geen goed. Wil je het echt serieus aanpakken lees dan dit artikel eens voor een serieuze suiker detox aanpak.

#3 Theedrinken: Vooral pepermunt thee en brandnetel thee hebben een reinigende werking op je gestel. Koop voor jezelf die heerlijke grote theemok en maak er een gewoonte van om deze altijd gevuld bij de hand te hebben.

#4 Elke dag bewegen: Een enorme ‘no brainer’ natuurlijk. Maar omdat je geurende de vakantie een ander patroon hebt is reguliere beweging vaak wat naar de achtergrond verschoven. Dus is het zaak om je routine weer op te bouwen. Belangrijk is je dag te beginnen met beweging. Rek je uit als je uit bed komt, trek wat gekke bekken en haal een paar keer diep adem. Loop voor het ontbijt even met de hond en rondje. Of zet je auto wat verder weg zodat je in ieder geval dat loopje hebt voor je je dag begint. Als je je dag begint met zachte vriendelijke beweging zet je de motor vast aan en daar heb je de hele dag profijt van.

#5 Douche of badder: Water heeft een zuiverende werking en voert alles wat je niet dient af ook extern. En om dat proces onder de douche ook intern aan te wakkeren kan je besluiten om te beginnen met koud afdouchen. Dat heeft heel veel gezonde voordelen!

#6 Je Essentrics routine weer oppakken natuurlijk!

Veel succes!

bottom of page