top of page

Dit doet magnesium voor jouw lichaam


Wie mij kent, weet dat ik een enorme fan ben van het supplement magnesium. Magnesium is een mineraal dat ons lichaam echt niet kan missen. Als je magnesiumtekort hebt, kun je rare klachten krijgen. Ik ga zelfs zover dat een tekort aan magnesium ten grondslag ligt aan mijn burn-out jaren geleden. En dat ik door magnesium te slikken (en smeren), ik ook weer relatief snel opknapte. In dit blog vertel ik wat magnesium voor jou kan betekenen. En waarom de snelst opneembare versie van magnesium– nano magnesium – zoveel sneller en effectiever is dan andere vormen!

Wat magnesium voor jouw lichaam doet

Wist je dat magnesium meer dan 300 processen in het lichaam begeleidt? Van botopbouw tot je hartritme, bloedruk en bloedsuikerspiegels tot opname van vitamine D. Ook helpt het je lichaam ontgiften en ruimt het melkzuur op (na intensief sporten of door verstoorde darmflora). Een echte alleskunner dus, en dé manier om jouw lichaam terug te brengen tot de beste versie van zichzelf. Er is alleen één probleem… je krijgt er structureel te weinig van binnen.

Theoretisch zou je het uit je eten kunnen halen – het zit bijvoorbeeld in donkere bladgroenten als spinazie, maar ook in bananen, melkproducten, soja, vlees, schaal- en schelpdieren. Maar je hebt wel 300 tot 700 mg magnesium nodig om goed te kunnen functioneren. En via voeding krijgen we slechts 50-100 mg e per dag binnen….veel te weinig dus.

Waarom stress zo slecht is

Een andere boosdoener van ons tekort aan magnesium? Stress! Stress zorgt voor een vicieuze cirkel van magnesiumtekort. Door stress en sociale druk verliezen we magnesium. Waarom? Ons lichaam heeft magnesium nodig om te ontspannen. Om uit het fight-flight systeem te komen. Dus bij stress trekt het lichaam simpelweg alle magnesium uit je lijf omdat het ontspanning zoekt. En hoe lager het magnesiumniveau in de cellen, hoe gevoeliger je wordt voor (langdurige) stress. Bijna 90% van de bevolking heeft om deze reden extra magnesium nodig. En dit verklaart ook het snellere herstel na mijn burn-out doordat ik overvloedig veel magnesium slikte.

Bij een groot en langdurig tekort aan magnesium komen onder meer de spieren, zenuwen en energiestofwisseling onder druk te staan. Je kunt dan de meest verschillende klachten krijgen. Van hartkloppingen en hartritmestoornissen, tot spijsverteringsproblemen, chronische vermoeidheid, depressiviteit en (bij vrouwen na de overgang) versnelde botontkalking. Soms zit het ‘m in ‘kleinere’ klachten, zoals een trillend ooglid of koude handen en voeten en PMS. Allen gerelateerd aan het onvermogen to ontspanning door tekort aan magnesium.

Hoe zorg je dat je meer magnesium binnenkrijgt? Magnesium kun je in allerlei vormen supplementeren. Er zijn pillen, er is magnesium olie en je kunt magnesiumvlokken oplossen in je (voeten)bad. Stuk voor stuk makkelijk te gebruiken en helend. Maar sinds kort is er ook een nieuwere vorm die direct vanuit je mond in je bloedbaan terecht komt. Deze nieuwere vorm is 100% biologische afbreekbaar en neemt je lichaam sneller op dan alle andere varianten. Je kunt deze magnesium onbeperkt gebruiken, ook in grote hoeveelheden als dit gewenst is. Dus heb je (acute) stress of wil je snel af van de klachten? Dan is de zogenaamde nano magnesium jouw redder in de nood. Op de nano-magnesium-markt is de Health Factory (tot nu toe) de grootste speler in het veld.

Waarom ik blij word van nano magnesium

Nano magnesium is de nieuwe generatie magnesium supplementen. Deze vorm bestaat uit de allerkleinst mogelijke, pure, deeltjes magnesium die zijn opgelost in water. Nano magnesium kan door de minuscule afmeting van de magnesiumdeeltjes direct door huid en slijmvlies de bloedbaan ingaan. Ook dringt het direct door tot in de allerfijnste vaatjes, zenuwweefsel en diep gelegen organen. Omdat het spijsverteringsstelsel wordt volledig omzeild, gaat er niets verloren, je hebt er dus minder van nodig. Deze vorm werkt sneller dan iedere andere vorm van magnesium, soms al binnen één minuut!

Ikzelf en veel van mijn klanten gebruiken nano magnesium en wij worden echt blij van dit super effectieve spul. Omdat nano magnesium zo snel werkt, gebruik ik het vlak voor- of na het sporten. Het zorgt direct voor ontspanning van mijn spieren en zenuwen en het geeft nieuwe energie. Vlak voor het slapen gaan, geeft het juist weer ontspanning en verdiept het mijn slaap. En mijn kids geef ik altijd een beetje bij stressmomenten of (groei)kramp. Nano magnesium kan je slikken en direct op je lichaam spuiten.

Doe nu iets aan jouw magnesiumtekort Heb je last van stress? Of van de klachten die ik hierboven noemde? Vul dan ook je magnesiumtekort aan. Wil je de nano magnesium van de Health Factory bestellen? Je kunt de grote literfles hier bestellen.

Het brengt jouw lijf gegarandeerd weer een stap dichter bij de beste versie van zichzelf.

Ik ben superbenieuwd hoe het jou gaat helpen!

Lieve groet,

Fleur
bottom of page