top of page

Nieuw jaar, nieuw haar!De laatste tijd krijg ik vaak de vraag hoe ik mijn haar zo snel heb laten groeien. Ik vind dat een mooie vraag. Want groei gaat over levensenergie. Toen ik een jaar geleden mijn - nog korte! - haar besloot te laten groeien, ging ik meteen op onderzoek uit. Ik dook op YouTube en Internet en leerde van de besten. Die tips, plus mijn eigen ervaringen, heb ik hieronder gebundeld.


O ja, nog even dit. Als iets werkt bij mij, waarom zou ik dat voor mezelf houden? In dit blog zitten daarom wat affiliate links van producten waar ik 100% achter sta. Ik ben natuurlijk absoluut geen influencer, maar vind het wel fijn als de energie blijft stromen. En, wel zo makkelijk, zo kun je zelf de producten in één keer online bestellen.


Ik zeg: op naar een nieuw jaar met nieuw, krachtig, gezond haar. Doe je mee?


1. Gebruik goede producten zonder meuk

Zoek een shampoo die puur is en voedend voor je haar. Ik gebruik deze shampoo omdat het mijn fijne dunne haar lekker boost. Maar een lekker shampoo is heel persoonlijk en ook erg afhankelijk van je haar. De ene shampoo werkt goed voor mijn haar en de andere shampoo bakt er helemaal niks van. Zorg dat er geen meuk in je shampoo zit. Let op natuurlijke ingrediënten en in ieder geval geen parabenen of sulfaten.

2. Zorg ook ‘s nachts voor je haar (mijn favoriete tip)

Eenmaal veilig gewassen en gestyled is het belangrijk dat je je haar tussen de wasbeurten door heel houdt. Bijvoorbeeld tijdens je slaap. Koop daarom een satijnen kussensloop. Echt, deze super betaalbare tip werkte als een trein bij mij. De zachtheid van satijn zorgt ervoor dat je haar blijft glijden en dat je haarpunten niet gaan splijten. Kortom, dat je haar niet beschadigt. Zelf merkte ik direct onwijs verschil. Ik hoef echt maar één keer in het halfjaar naar de kapper. Hier vind je mijn favoriete satijnen kussensloop.


3. Gooi geen ‘foute’ elastiekjes in je haar

Dit is natuurlijk een no brainer. Ga geen elastiekjes in je haar gooien maar koop van die plastic rondjes die haar bij elkaar kunnen houden. Zorg ervoor dat alles wat je in je haar stopt, niet je haar kapot maakt in plaats van dat het je haar omhoog houdt.


Oké dat waren de ‘uiterlijke’ tips. Tijd om van binnenuit je haar te bewerken. Want alles wat je naar binnen werkt, komt er uit. In je huid en je haar en in je nagels. Dus het is heel belangrijk dat je de gezondheid en vitaliteit gaat opwekken in de haarcellen zelf:


4. Masseer je haar ondersteboven met deze olie Het is een beproefde methode die echt werkt. De inversion head massage. Lees hier hoe je dat doet. Het belangrijkste ingrediënt van deze methode is echter de olie. Wat ik gebruik bij die massage is echte Jamaicaanse Castor. En olie masseer ik op mijn hoofd zodat de wortels en mijn hoofdhuid goed vet is. Elke week masseer ik zo 5 minuten lang mijn haar, kop ondersteboven. En daarna geniet ik van een lekkere wasbeurt.


5. Slik elke dag de goede supplementen

Heb je Fleur weer hoor, met d’r supplementen ;). Maar geloof me. Suppletie is superbelangrijk om je haar lang en gezond te krijgen. Een hele goede boost-tip voor je haar is zink. Ik gebruik natuurlijk een Nano zink. Een maandje bijslikken elke ochtend en avond geeft je systeem een haargroei boost. Ik neem er ook de Okinawa mineralen bij, want die zorgen ervoor dat dat het haar gewoon echt super gezond blijft en ook dat het niet snel uitvalt. En je weet het: Nano zink en de mineralen kan je bij mij bestellen maar ook gewoon online door op de links te klikken.


En tot slot nog dit…


6. Zorg voor mentale ‘haar’-motivatie

Om te voorkomen dat ik me ga ergeren aan de uitgroei - er zijn van die tussenstations die gewoon echt vervelend zijn - laat ik me inspireren op Pinterest. Daar verzamel ik coole hairstyles die zelfs ik kan fiksen met de desbetreffende lengte. Kijk op mijn Pinterest board , voor inspiratie en om mijn pad te volgen. Maar volg vooral lekker je eigen mood en maak je eigen inspiratieboard! Het motiveert je ook om steeds weer dat stapje langer te gaan. Of het weer radicaal af te knippen, natuurlijk.

En weet je wat het bijkomend voordeel is van het visueel maken? Je zet elke keer je einddoel klaar zodat je daar als vanzelf naar toe wordt getrokken. Yes wat een lekkere tip is dit!

Dit waren ze. Laat je me weten of de tips ook voor jou werken? Ik ben benieuwd!


Liefs,

Fleur


Kommentare


bottom of page