Zo wordt online trainen wél jouw ding

7 Onmisbare tips om juist nu te bewegen


O, wat hoop ik dat we snel weer live van start kunnen… Van sommigen van jullie hoor ik dat ze het lastig vinden om hun groepslessen online voort te zetten. De echte kracht van een live les is natuurlijk de voelbare energie van het samenzijn. Blijkbaar is de vrijblijvendheid van het zelf kiezen van een (geschikt) online lesmoment lastig. Of dat nou een workout van 10 min, 30 min. of een uur is; jezelf voor het scherm op een matje positioneren blijkt een dingetje. Ik help je graag om dit toch jouw ding te maken J

Ik geef je 7 tips om jezelf te motiveren om jezelf juist nu wekelijks (via de online lessen) in beweging te houden. Ikzelf vond dat ook moeilijk. Er waren altijd andere dingen die belangrijker leken op het moment dat de online les zich aandiende. Nu doe ik het anders en word ik echt blij van het resultaat dat ik haal. Ready? Hier komen ze.

Tip 1: Wat beweegt jou?

Bedenk voor jezelf waarom je beweegt. Dat is niet omdat je loyaal bent aan je trainer of aan de andere mensen in de groepsles. Nee, bewegen doe je echt voor jezelf. Dus denk bijvoorbeeld aan de doelen die je jezelf hebt gesteld toen je begon. Wat was je verlangen? Wilde je soepeler worden of blijven? Had je klachten en wilde je daarvan af? Verlangde je ernaar om je energie peil te verhogen? Zo zijn er natuurlijk heleboel resultaten die regelmatige beweging jou brengt. Dat is je intrinsieke motivatie.

Tip 2: Ga terug naar dat lekkere gevoel

Ga even terug in de tijd. Stel jezelf het moment voor dat de les afgelopen was en je voldaan, vol positief geladen energie, soepel en krachtig de les uitliep. Hoe voelde je je toen? Denk je nu ‘Ik heb geen zin’ of ‘ik ga het niet doen’: dan kun je terug naar dat gevoel. Gevoel laat zich nou eenmaal graag en makkelijk opnieuw ervaren. Je hoeft er alleen maar je focus op te zetten. Dus door intrinsieke motivatie te ondersteunen met een gevoel boost je jezelf eigenlijk van binnenuit. En wordt die online les een eitje.

Tip 3: Bewegen is een vorm van zelfliefde

Wist je dat beweging een van de grootste vormen van zelfliefde is? En belangrijker: niet bewegen juist een vorm van zelfsabotage? Vraag jezelf op het moment dat je je geplande workout toch wilt skippen: ‘Verdient mijn lichaam niet beter dan dit?’ Van je hersenen tot je hart, longen en darmen: jouw lichaam dient jou de hele dag door. Is het dan niet gewoon heel logisch dat je regelmatig iets teruggeeft aan je lichaam? Dus maak de afspraak met jezelf om te bewegen. In plaats van ‘nog even dat rapportje voor mijn baas of collega afmaken’ of ‘ik kan deze tijd beter gebruiken om de was nog even weg te werken’. Start met trouw zijn aan jezelf en gun je lijf een plek in je agenda.

Tip 4: Een doel zonder planning blijft een wens Maar ja. Plannen is makkelijker gezegd dan gedaan. De online lestijden zijn anders dan anders en je online omgeving is helemaal zelf in te delen. Helemaal waar. En daarom is het goed om je workout nog gewoon in je agenda te plannen. Stop om vijf uur met werken en denk: ik ga om half zes lekker die workout doen! Je kan ook met kleine sessie variëren van 5 tot 60 minuten. De livestream lessen zijn net even anders qua tijd, maar ook die kun je gewoon in je agenda zetten. Echt, een goede planning is goud!

Tip 5: Omring jezelf met gelijkgestemden

Beweeg samen. Vraag een vriend of vriendin om met jou te wandelen of een online workout te doen. Doe als twee van mijn cliënten. Zij trainen samen in één van hun garages. Door af te spreken voel je de drang om op te komen dagen. En je zult zien: samen achter de computer op je matje is echt wel gezellig. En elkaar online treffen in een groepsles kan ook zorgen voor een ZOOM-momentje na de les waarbij jullie allebei even napraten en ervaringen uitwisselen. Hoe leuk is dat?

Tip 6: Maak van een mug een vlinder

Maak je workout leuker om te doen. Creëer voor jezelf een fijne plek. Steek een kaarsje aan. Verwarm en verspreid een lekker geurtje met een waxinelichtje. Trek lekkere warme beenwarmers aan. Train in je fijne slobbertrui als je daar behoefte aan hebt. Zo maak je voor jezelf een feest van je workout. Of je nu voor 10 minuten zijn, een half uur of een uur gaat, het leuk maken motiveert! Stuur je me een fotootje of tag me op Instagram. Dat vind ík dan weer leuk ;)

Tip 7: Vier je successen

Heb je jezelf na al deze tips kunnen bewegen? Dan is het nu de tijd om jezelf te belonen. Natuurlijk beloon je zelf al door het gevoel wat je krijgt als je een workout hebt gedaan. Met meer energie, meer ruimte in je lijf en een gevoel van kracht. Maar jezelf actief iets cadeau doen, stimuleert je brein om de volgende keer weer in actie te komen. Na een workout kan je jezelf belonen met een lekkere Latte bijvoorbeeld. Of een bad of uitgebreide douche. Ik trakteer mezelf ‘s avonds op een lekker drankje. Allemaal kleine verwen momentjes die je aan je workout kunt plakken.

Ik ben ook wel heel erg benieuwd naar jullie ervaringen. Ik hoor graag wat jou beweegt om met name om die online workout wél te doen. Laat je het me weten?

Liefs

Fleur