top of page

Zo wordt online trainen jouw ding

7 Onmisbare tips die je de voordelen van online training gelijk doen voelen.


Online? Pfff, daar ben ik echt helemaal klaar mee. Na al de beperkingen van de afgelopen jaren wil ik mensen weer live ontmoeten, ook in de sportzaal. De echte kracht van een live les zit 'm natuurlijk in de voelbare energie van het samenzijn, de echte verbinding. Maar dat gezegd hebbende, ben ik de extra mogelijkheid om in de veilige omgeving van je eigen huis te trainen wel gaan waarderen. Er zijn namelijk een paar echte voordelen aan thuis achter je computer bewegen. Of dat nou een workout van 10, 30 minuten of een uur is.


Ik geef je 7 redenen om jou bewust te maken van de voordelen van thuis trainen. Om jezelf naast je wekelijkse portie outdoor of studio movement wekelijks extra in beweging te houden. Ready? Hier komen ze.

Tip 1: Wat beweegt jou?

Bedenk voor jezelf waarom je beweegt. Dat is niet omdat je loyaal bent aan je trainer of aan de andere mensen in de groepsles. Nee, bewegen doe je echt voor jezelf. Dus denk bijvoorbeeld aan de doelen die je jezelf hebt gesteld toen je begon. Wat was je verlangen? Wilde je soepeler worden of blijven? Had je klachten en wilde je daarvan af? Verlangde je ernaar om je energie peil te verhogen? Zo zijn er natuurlijk heleboel resultaten die regelmatige beweging jou brengt. Dat is je intrinsieke motivatie.

Tip 2: Ga terug naar dat lekkere gevoel

Ga even terug in de tijd. Stel jezelf het moment voor dat de les afgelopen was en je voldaan, vol positief geladen energie (lees hier waarom specifiek Essentrics daarvoor zorgt), soepel en krachtig de les uitliep. Hoe voelde je je toen? Denk je nu ‘Ik heb geen zin’ of ‘ik ga het niet doen’: dan kun je terug naar dat gevoel. Gevoel laat zich nou eenmaal graag en makkelijk opnieuw ervaren. Je hoeft er alleen maar je focus op te zetten. Dus door intrinsieke motivatie te ondersteunen met een gevoel boost je jezelf eigenlijk van binnenuit. En wordt die online les een eitje.

Tip 3: Bewegen is een vorm van zelfliefde

Wist je dat beweging een van de grootste vormen van zelfliefde is? En belangrijker: niet bewegen juist een vorm van zelfsabotage? Vraag jezelf op het moment dat je je geplande workout toch wilt skippen: ‘Verdient mijn lichaam niet beter dan dit?’ Van je hersenen tot je hart, longen en darmen: jouw lichaam dient jou de hele dag door. Is het dan niet gewoon heel logisch dat je regelmatig iets teruggeeft aan je lichaam? Dus maak de afspraak met jezelf om te bewegen. In plaats van ‘nog even dat rapportje voor mijn baas of collega afmaken’ of ‘ik kan deze tijd beter gebruiken om de was nog even weg te werken’. Start met trouw zijn aan jezelf en gun je lijf een plek in je agenda.

Tip 4: Een doel zonder planning blijft een wens Maar ja. Plannen is makkelijker gezegd dan gedaan. De online lestijden zijn anders dan anders en je online omgeving is helemaal zelf in te delen. Helemaal waar. En daarom is het goed om je workout nog gewoon in je agenda te plannen. Stop om vijf uur met werken en denk: ik ga om half zes lekker die workout doen! Dat kan ook met een kleine sessie; wij hebben ze variërend van 5 tot 60 minuten. Echt, een goede planning is goud! Wil je wat meer lezen over hoe je een goede gewoonte het beste opbouwt? En waarom dagelijks 5 minuten veel meer effect heeft op een keer per maand 60 minuten? Dat kan je hier lezen.

Tip 5: Omring jezelf met gelijkgestemden

Beweeg samen. Vraag een vriend of vriendin om met jou te wandelen of een online workout te doen. Doe als twee van mijn cliënten. Zij trainen samen in één van hun garages. Door af te spreken voel je de drang om op te komen dagen. En je zult zien: samen achter de computer op je matje is echt wel gezellig. En elkaar online treffen in een groepsles kan ook zorgen voor een ZOOM-momentje na de les waarbij jullie allebei even napraten en ervaringen uitwisselen. Hoe leuk is dat?

Tip 6: Maak van een mug een vlinder

Maak je workout leuker om te doen. Creëer voor jezelf een fijne plek. Steek een kaarsje aan. Verwarm en verspreid een lekker geurtje met een waxinelichtje. Trek lekkere warme beenwarmers aan. Train in je fijne slobbertrui als je daar behoefte aan hebt. Zo maak je voor jezelf een feest van je workout. Of je nu voor 10 minuten zijn, een half uur of een uur gaat, het leuk maken motiveert! Stuur je me een fotootje of tag me op Instagram. Dat vind ík dan weer leuk ;)

Tip 7: Vier je successen

Heb je jezelf na al deze tips kunnen bewegen? Dan is het nu de tijd om jezelf te belonen. Natuurlijk beloon je zelf al door het gevoel wat je krijgt als je een workout hebt gedaan. Met meer energie, meer ruimte in je lijf en een gevoel van kracht. Maar jezelf actief iets cadeau doen, stimuleert je brein om de volgende keer weer in actie te komen. Na een workout kan je jezelf belonen met een lekkere Latte bijvoorbeeld. Of een bad of uitgebreide douche. Ik trakteer mezelf ‘s avonds op een lekker drankje. Allemaal kleine verwen momentjes die je aan je workout kunt plakken.


Als je graag eens wilt lezen over hoe onze Flow tribe dat aanpakt en vooral waarom ze online training gebruiken als aanvulling op hun wekelijkse portie beweging lees dan hier hoe ze dat doen. Of wil jij testen welke vorm van bewegen het beste past bij jou? Doe dan onze neurale beweegtest die jou inzicht geeft in de beste beweegmethode voor jouw lichaam. Meld je hier aan.

Comments


bottom of page