Schermafbeelding 2022-03-23 om 09.47.53.png

Fleur Kalbfleisch

Holistisch personal trainer, level 4 Essentrics teacher en oprichtster van Flow by Fleur

Net als de grondlegster van Essentrics, een klassiek geschoolde ballerina. Door een verkeersongeluk op haar negentiende belandde zij in een zwaar revalidatietraject. Jaren later ontdekte ze per toeval de Essentrics methode. Dankzij de combinatie van deze respectvolle manier van bewegen en een persoonlijk ontwikkelingstraject heelde haar lichaam.

 

Fleur voltooide de volledige Essentrics opleiding (level 4) en is nu één van de weinige volledige gecertificeerde Essentrics docenten in Nederland. Door haar jarenlange ervaring als danseres en fitness trainer en haar sterk ontwikkelde zesde zintuig is ze in staat om het lichaam lezen en de boodschappen die het geeft te vertalen naar haar klant.  Vanuit de filosofie dat alles energie is en dat energie moet bewegen, werkt zij met honderden klanten per jaar aan de beste versie van het lichaam. Vooral in haar 1 op 1 trajecten waarbij ze mensen leert in wijsheid en vriendelijkheid te bewegen boekt zij grote resultaten. Haar aanpak is holistisch, met aandacht voor lichaam, geest en ziel. Omdat je soms op meerdere niveaus je lichaam onbewust kunt tegenwerken.

 

Of je nu atleet of couch patato bent, Fleurs doel is om het lichaam weer te laten worden zoals het bedoeld is te zijn. Fit, energiek en in balans. En dat dat voor iedereen mogelijk is daarvan is zijzelf het levende bewijs.

Welke beweging past het beste bij jou? Vraag de gratis test aan.

IMG_5685_1.jpg

Maaike Kuipers

Essentrics docente, masseur en voormalig oefentherapeut 

mensendieck

Dit is Maaike, van jongs af aan al geïnteresseerd in het menselijk lichaam en de werking hiervan. Haar sport achtergrond is Atletiek, dansen (modern ballet, jazzballet) en mountainbiken. Maaike is een geschoold oefentherapeut Mensendieck en had haar eigen praktijk. Zij bekijkt het lichaam als geheel  vind het heerlijk om samen met patiënten “de puzzel” van het lijf te onderzoeken en weer in balans te brengen. Daarnaast is zij (stoel)masseur en geeft ze sinds 20 jaar zwangerschapscursussen o.a. in het OLVG in Amsterdam .

 

Na een intensieve periode van verbouwen van ons nieuwe huis, verhuizen van Amsterdam naar Haarlem en daarna het oplopen van een heftige oorinfectie en operatie, was ik zelf helemaal niet meer in balans. Mijn lijf protesteerde aan alle kanten en toen Maaike bij Flow by Fleur terecht kwam. Bekend met de Essentrics methode begon ze na een jaar stilstand weer met bewegen.

 

Maaike zegt: ,,Ik was meteen enthousiast, mijn lijf ging al snel beter voelen en bovenal ik vond het heerlijk om te doen. Geen les sloeg ik over, ik was verkocht. Juist de combinatie van helend en met plezier bewegen op muziek: het paste helemaal in mijn straatje. Dit overbrengen en meegeven aan andere mensen in combinatie met mijn achtergrond is wat ik wilde.'' Dus is Maaike nu een gecertificeerd  Level 2 Essentrics docent bij Flow by Fleur. 

 

Haar doel is om je inzicht, vertrouwen en plezier in bewegen te geven en je te laten voelen dat je vaak meer kunt dan je denkt. En verder streeft ze er naar om het lijf (weer) in balans te brengen.