top of page
Schermafbeelding 2022-03-23 om 09.47.53.png

Fleur Kalbfleisch

Holistisch personal trainer, level 4 Essentrics teacher en oprichtster van Flow by Fleur

Net als de grondlegster van Essentrics, een klassiek geschoolde ballerina. Door een verkeersongeluk op haar negentiende belandde zij in een zwaar revalidatietraject. Jaren later ontdekte ze per toeval de Essentrics methode. Dankzij de combinatie van deze respectvolle manier van bewegen en een persoonlijk ontwikkelingstraject heelde haar lichaam.

 

Fleur voltooide de volledige Essentrics opleiding (level 4) en is nu één van de weinige volledige gecertificeerde Essentrics docenten in Nederland.

,,Binnen Flow by Fleur combineer ik mijn ervaringen als ondernemer, en danser. Ik ben universitair opgeleid als kunsthistorica. En bezie vanuit die invalshoek beweging als een kunst. Ik volgde diverse opleidingen in het systemische energetische werk en breng die elementen ook samen de holistische personal trainingen. Mijn werkwijze is gevormd door een combinatie van praktische ervaring,  theoretische kennis en een strek ontwikkelt zesde zintuig. '' Fleur is in staat om het lichaam lezen en de boodschappen die het geeft te vertalen .  Vanuit de filosofie dat alles energie is en dat energie moet bewegen, werkt zij met honderden klanten per jaar aan de beste versie van het lichaam. Haar aanpak is holistisch. Omdat je soms op meerdere niveaus je lichaam onbewust kunt tegenwerken.

 

Of je nu atleet of couch patato bent, Fleurs doel is om het lichaam weer te laten worden zoals het bedoeld is te zijn. Fit, energiek en in balans. En dat dat voor iedereen mogelijk is daarvan is zijzelf het levende bewijs.

IMG_5685_1.jpg

Maaike Kuipers

Onze administratieve kracht, L2 Essentrics docente, masseur en voormalig oefentherapeut 

mensendieck

Dit is Maaike, van jongs af aan al geïnteresseerd in het menselijk lichaam en de werking hiervan. Haar sport achtergrond is Atletiek, dansen (modern ballet, jazzballet) en mountainbiken. Maaike is een geschoold oefentherapeut Mensendieck en had haar eigen praktijk. Zij bekijkt het lichaam als geheel  vind het heerlijk om samen met patiënten “de puzzel” van het lijf te onderzoeken en weer in balans te brengen. Daarnaast is zij (stoel)masseur en geeft ze sinds 20 jaar zwangerschapscursussen o.a. in het OLVG in Amsterdam .

 

Na een intensieve periode van verbouwen van ons nieuwe huis, verhuizen van Amsterdam naar Haarlem en daarna het oplopen van een heftige oorinfectie en operatie, was ik zelf helemaal niet meer in balans. Mijn lijf protesteerde aan alle kanten en toen Maaike bij Flow by Fleur terecht kwam. Bekend met de Essentrics methode begon ze na een jaar stilstand weer met bewegen.

 

Maaike zegt: ,,Ik was meteen enthousiast, mijn lijf ging al snel beter voelen en bovenal ik vond het heerlijk om te doen. Geen les sloeg ik over, ik was verkocht. Juist de combinatie van helend en met plezier bewegen op muziek: het paste helemaal in mijn straatje. Dit overbrengen en meegeven aan andere mensen in combinatie met mijn achtergrond is wat ik wilde.'' Dus is Maaike nu een gecertificeerd  Level 2 Essentrics docent bij Flow by Fleur. 

 

Haar doel is om je inzicht, vertrouwen en plezier in bewegen te geven en je te laten voelen dat je vaak meer kunt dan je denkt. En verder streeft ze er naar om het lijf (weer) in balans te brengen. 

image1_edited_edited.jpg

Jane Elgey

Level 4 Essentrics teacher & werkzaam in de financiële sector

In 2015 kwam Jane in aanraking met Essentrics door een introductieles van Fleur. De vloeiende manier van bewegen in combinatie met de prachtige muziek maakte iets in haar los. Daarbij bleek het een remedie voor haar lage rugpijn en stress gerelateerde nek- en schouderklachten. De bezoekjes aan de fysio werden minder en minder, tot ze helemaal niet meer nodig waren. Essentrics speelt daarom een belangrijke rol in het leven van Jane. ,,Enerzijds omdat ik naast mijn baan als docente ook nog een zittend beroep heb. Anderzijds zodat ik mijn kinderen zonder pijn kan tillen, zo vaak als het nodig is.

 

Vanaf jongs af aan ben ik al aan het sporten. Wat mijn jeugd kenmerkt is voornamelijk dansen (streetdance & stijldansen), zwemmen en hardlopen. Ik speelde al langere tijd met de gedachte om Essentrics docente te worden, maar het was de geboorte van mijn zoontje in 2019 wat me over de streep trok. Ik wilde op zachte wijze “back in shape” komen en het daarbij kunnen delen met anderen."

 

Begin januari 2022 rondde Jane de opleiding tot Essentrics docent af en ben is zij level 4 gecertificeerd.

 

Als haar lessen - of je nu beginner of gevorderde bent - bijdragen aan een stuk mentale en lichamelijke ontspanning is Jane's missie geslaagd.   

Afbeelding.png

Vivian Moerman-Verwey

L1 Essentrics docente, sollicitatie coach/trainer

Meet Vivian Moerman-Verwey voor wie Essentrics al een paar jaar een onmisbare wekelijkse routine is geworden.  Eerst als deelnemer nu geeft zij met veel plezier en enthousiasme deze bewegingsvorm inmiddels door als L1 Essentrics docent. Na haar studie Rechten heeft zij 30 jaar gevlogen bij de KLM. Nu werkt zij als sollicitatie coach/trainer en geef daarnaast Essentricsles op een eigen locatie en in het team van Flow by Fleur.

,,Mijn liefde voor Essentrics begon nadat ik was gestopt met vliegen omdat ik lichamelijk te veel klachten kreeg. Een mindere periode in mijn leven waarin ik mij onzeker begon te voelen over mijn lijf, dat zich eerder tegen mij leek te keren dan dat het voor mij wilde werken. Een periode waarin ik veel artsen heb bezocht en best moedeloos werd van de vele klachten. Ik kreeg destijds een proeflessen pakket van een vriendin bij Fleur en al snel wist ik dat dit het voor mij was.
Naast de lessen van Fleur heb ik nog de lessen van Eline Oostra gevolgd die destijds nog les gaf in mijn gym. Daarmee heb ik mogen afkijken bij twee absolute topdocenten, die de basis hebben gelegd voor mijn liefde voor Essentrics.
 

Na een leven lang sportief te zijn geweest en allerlei lessen te hebben geprobeerd, was er toch nooit die langdurige match die ik zocht, totdat ik Essentrics ontdekte en de toegankelijke, vriendelijke maar zeer effectieve bewegingen letterlijk heb omarmd. En omdat ik vroeger veel ballet heb gedaan paste te manier waarop Fleur het gaf ook nog eens bijzonder goed bij mij en voilá, de rest is geschiedenis; ik werd docent en nu ben ik bezig met het behalen van de volgende levels.  Ik zie ernaar uit jullie te ontmoeten in de studio en volgend jaar weer op het strand!”

bottom of page