Nek klachten te lijf


Vaak zijn vragen van klanten zo waardevol dat iedereen er wat aan heeft. Vandaar dat ik er zo nu en dan een deel met jullie. Deze keer: Waarom krijg ik last van mijn nek tijdens de arm-oefeningen bij een Essentrics training? Ten eerste omdat Essentrisch trainen gewoon best zwaar en niet alledaags is. Je maakt je armspieren eerst lang en dan lift je het gewicht van je eigen arm. Dus ga je voor het eerst arm oefeningen doen volgens de Essentrics methode. Doe dit dan op 30% van je kracht en schud regelmatig je armspieren los tijdens de oefening. Ten tweede is er een hele grote groep mensen die zichzelf hebben aangeleerd voor alles hun nekspieren te gebruiken. De nekspier, mooier gezegd 'trapezius', heeft de neiging om onmiddellijk te hulp te schieten bij stress en een verkeerde houding. Je herkent dit vast als je zo iemand bent: Bij het minste of geringste heb je last van je nek of voel je spanning in dat gebied. Het goede nieuws is dat je dit vastgeroeste patroon ook weer af kunt leren. Door lichaamsbewustzijn en spierisolatie kan je trapezius met pensioen. En leer je weer om de spieren te gebruiken in je lichaam die bedoeld zijn voor bepaalde bewegingen. Door tijdens de armoefening de focus op je armspieren te leggen en deze te isoleren van je nek voorkom je nekpijn tijdens de oefening. Nieuwsgierig? Ik leg het je graag uit tijdens een les. Je kunt ook overwegen om een keer een personal training sessie te doen. Hierin kan ik je helpen om pijnvrij te leren bewegen en nog meer uit je Essentrics oefeningen te halen. Als je meer wilt weten over Essentrics neem dan gerust contact op met me.

Lieve groet,

Fleur