top of page

Elke week het gevoel van een minivakantie. Dat wil je!

5x waarom op het strand bewegen goed voor je isIk ben een beachbum, altijd al geweest. Daarom was het echt een droom die uitkwam toen ik 13 jaar geleden mijn eerste Essentricsles startte op het strand. Inmiddels komen elke zomer vele collega beachbums zich opladen door onze strandlessen. Vaak hoor ik dat het voelt als een minivakantie. Maar ook voor je gezondheid doet het veel:


De zeelucht houdt je longen jong

Wie aan de kust woont, is gezonder dan wie in het binnenland leeft, dat blijkt uit een recente studie. Je wordt er rustig van en slaapt beter. In zeelucht zitten namelijk negatieve ionen. Die balanceren je gemoedstoestand en je stresslevel onder andere doordat je lichaam sneller zuurstof opneemt. Dit houdt je longen jong.


Naar zee staren verlaagt je stressniveau

Ook mentaal word je gezonder van het strand. De horizon is oneindig en dat geeft een enorm vrijheidsgevoel. Bovendien komen je ogen volledig tot rust door het kleurenpallet en de verte van de zee. Dat is mooi meegenomen, want je oogzenuw speelt een belangrijk rol bij stress release.


De golven geven een ontspannen gevoel

Die mentale oppepper wordt nog meer versterkt door het geluid van de golven. Het ruisen en regelmatig aanzwellende en afnemende geluid van de golven heeft ook invloed op de hersenen. Het zorgt voor een ontspannen gevoel en kan zelfs je geest en lichaam verjongen.


Je verbrandt meer calorieën in het zand

Bewegen op het strand is ook veiliger. Het zand vangt de schokken op wat beter is voor je gewrichten. Zo voorkom je blessures. En met een ongelijke ondergrond en verschuivend zand, zijn oefeningen extra uitdagend. Je lichaam moet dus meer moeite doen om in balans te blijven. Daardoor train je je balansspier én verbrand je meer calorieën. Zeg daar maar eens nee tegen.


Kom maar door met die Vitamine D…

Als de zon schijnt tijdens je training, tot slot, profiteer je van een goed gedoseerd vitamine bad. Vitamine D houdt je energieniveau op peil en zorgt voor een goed humeur. Al met 20 minuten per dag buiten sporten, verlaag je het risico op stress, depressie en frustratie. Een Essentricsles is drie keer zo lang, dus tel uit je winst.


Get your bum @thebeach! De lessen starten weer.

Ook deze zomer zijn we weer te vinden op het Zandvoortse strand met onze Essentricslessen. Zoek jij nog een heerlijke workout voor deze zomer die je meer souplesse, kracht en energie geeft? Maak kennis met ons succesvolle concept Esssentrics@thebeach en kom lekker meebewegen op het strand.


Kijk hier voor alle informatie en meld je snel aan!


bottom of page