top of page

De beste tips om warmtehoofdpijn te voorkomen

Do’s and don’ts om je lichaam af te koelen en hoofdpijn te vermijden


Warmte hoofdpijn de baas met deze tips.

Op een bloedhete dag tijdens een padelwedstrijd, veeg ik het zweet van mijn voorhoofd. En dan voel ik het. Dat eerste zweempje hoofdpijn in mijn rechterslaap. Ik herken het omdat ik het vaker heb bij warm weer. Vroeger was een paracetamol en even rusten met de gordijnen dicht de enige optie. Soms was ik de hele avond uitgeschakeld. So much voor een tropenmeisje met Indisch bloed, right? Maar nu heb ik er genoeg van. Er moeten toch effectieve manieren zijn om mijn ‘zomerhoofdpijn’ te voorkomen en genezen?


Heb jij ook last van hoofdpijn bij hoge temperaturen? Je bent niet de enige. Gravend in onderzoeken vond ik praktische oplossingen die voor mij goed werken. En hopelijk ook voor jou!


Drink het juiste water

Als het warm is, ga je zweten. Dat is goed voor je lijf, zo koelt het af maar je verliest hierdoor ook mineralen. En dat is een belangrijke oorzaak van jouw hoofdpijn. Drink daarom mineraalrijk water of kokoswater dat de benodigde voedingsstoffen aanvult. En laat gezuiverd water, dat nog meer voedingsstoffen uit je lichaam kan onttrekken, liever staan. Mineraalrijk water is bijvoorbeeld water van het merk Earth of San Pellegrino.


Krijg kalium binnen

Kalium, ook bekend als potassium, is een essentieel mineraal voor een goede vochthuishouding. Je kunt het uit je eten halen, bijvoorbeeld uit avocado's, aardappelen, watermeloen, rode bieten of uit kokoswater. Maar als je het makkelijker vindt, kun je kalium supplementen innemen. Omdat je meestal niet genoeg kalium binnenkrijgt via voeding, is het vooral bij drukkend warm weer belangrijk om extra kalium in te nemen.


Slim afkoelen

Drink jij ijskoude drankjes en leg je natte washandjes in je nek om af te koelen? Dat gaat je hoofdpijn niet tegen. Sterker nog, het zet je interne verwarming juist om aan. Laat je lichaam liever afkoelen op de juiste plekken: Koel je handpalmen, voetzolen en de bovenkant van je gezicht. Bijvoorbeeld met een gezichtsmasker tegen migraine die je in de vriezer kunt koelen, en koel- of ice packs voor je handpalmen en voetzolen. Mijn coolste tip ligt in de schappen van de Action. Voor een paar euro koop je hier gelsokken en handschoenen. Bewaar ze in de vriezer en je bent klaar voor de warmte.


Blijf in beweging

Wees niet bang om te bewegen in de warmte. Beweging helpt ons bindweefsel gehydrateerd te houden en vocht gelijkmatig over ons lichaam te verdelen. Maar kies bij extreme hitte wel voor zachte bewegingsvormen zoals Essentrics lessen op het strand.


Ik hoop dat je met deze praktische tips kunt genieten van warme zomerdagen zónder hoofdpijn. Wil jij je lichaam van binnenuit hydrateren en verkoelen? Sluit je dan aan bij onze Essentrics lessen op het strand. Ontdek de helende kracht van deze zachte bewegingsvorm en geniet van de verkoelende bries terwijl je je bindweefsel hydrateert.


Ontdek hier meer over Essentrics@thebeach en schrijf je meteen in! Want hoe warm het ook is, je komt altijd met een fris hoofd en soepel lichaam van deze revitaliserende strandlessen vandaan!Comments


bottom of page