top of page

The return of the tissues

Het belang van de hydratatie van je lichaam

Het apparaat piept. Vooral naar deze meting ben ik heel benieuwd. Is het vochtgehalte in mijn huid toegenomen? Vroeger gunde ik mezelf nooit een bezoek aan de schoonheidsspecialiste maar mijn huidgoeroe en lieve vriendin knikt goedkeuren. Van 56% naar 64%; een geweldige toename in 2 maanden. En dat einde zomer, na veel zon, zeewater en strand. Ik ben echt onder de indruk, dit is het tweede bewijs wat ik verzamel. Vorige week snoepte mijn opticien 0,5 van mijn brilsterkte af na een nieuwe meting. Die was niet blij met me want mij beoogde bril voor in de auto was niet meer nodig.


Na een bepaalde leeftijd ga je uitdrogen, althans je weefsels. Ik merkte dat echt het afgelopen jaar. Maar nu lijkt mijn hydratatie-systeem bezig te zijn met een comeback van heb ik jou daar. En dat mijn weefsels zich aan het herstellen zijn kan ik nu staven met harde bewijzen door wetenschappelijke meting. Hoe het komt? Ongetwijfeld door de verandering in mijn leven van twee maanden geleden.


Weet je nog dat ik toen schreef over de 6 gewonnen kilo's van de afgelopen 6 jaar. Ik maakte daarop een lijstje met zaken waar ik onderzoek naar ging doen om het ongenoegen van dat extra gewicht aan te pakken. Want niks doen is nooit een optie voor me. Op nummer 1 stond stoppen met alcohol. Dus ehm ja pragmatisch als ik ben...ik stopte met alcohol.


Ik heb moeten beloven aan manlief en mijn vriendinnen dat ik geen prediker zou worden van een alcohol-loos bestaan. Dus ik ga jullie geen verhaal vertellen over hoe goed ik me voel en dat ik al 3 kilo kwijt ben, no worries. Maar ik gun mezelf wel het recht om toch heel even met jullie te delen hoe ik dat zo snel voor elkaar heb gekregen dat stoppen met drinken. Want geloof me...ik was dat geenszins van plan op zo'n korte termijn, veel te lekker. Ik ging dat alleen doen als ik een super makkelijke manier zou vinden om te stoppen met alcohol.


Dus ik ging op onderzoek uit. Na verschillende boeken en talloze podcasts zakte de moed me een beetje in de schoenen. Maar net toen ik naar nummer 2 op mijn goodbye-6 kilo- lijst wilde zakken, stuitte ik op het luisterboek van Annie Grace 'This naked mind'. In dit boek ontkracht ze in een keer en op een zeer verfrissende en komische manier alle mythes die zijn ontstaan rond alcohol. En toen ik het boek dichtsloeg (wat niet kan met een luisterboek maar ik had het intussen ook als paperback gekocht), heb ik simpelweg nooit meer gedronken. Ik vond een glas alcohol ineens niet meer interessant genoeg om op te drinken. Ik was de andere kant op gebrainwasht: 'Spontane nuchter' zoals ze dat noemen.


Het is nog een beetje gek, zeker voor mijn omgeving. Een drankje hoorde er echt bij voor mij en met mij. Maar het went snel. Zeker omdat zowel ikzelf als mijn omgeving opgelucht adem kunnen halen nu we merken dat ik niet verander als persoon. Nou ja, dat is natuurlijk niet helemaal waar; Ik kan heb minder rimpels en ik draag geen bril meer in de auto....maar daar valt goed mee te leven.

Comments


bottom of page