top of page
Schermafbeelding 2021-09-23 om 21.01.40.png
Beeldmerk.png

Veelgestelde vragen

 • Wat is Essentrics?
  Essentrics is een veelzijdige en vriendelijke beweeg ervaring die onze lichaamssystemen stretcht terwijl we bewegen. Vergelijkbaar met een stretchworkout die voelt als een dansen. Het daagt de hersenen uit zonder een routine uit het hoofd te hoeven leren, en kan staand, op de grond of met behulp van een barre/stoel worden gedaan. In plaats van veel herhalende bewegingen te gebruiken, worden andere zeer effectieve tools gebruikt om het lichaam te verstrekken zoals visualisatie en positionering. En er is geen pijn na Essentrics omdat we de spieren versterken maar ook weer in evenwicht brengen. Hoewel er methoden zijn vergelijkbare voordelen bieden, vult Essentrics een leemte op. En wat essentrics bij ons zo bijzonder maakt is de muzikaliteit en de focus op expressie van het lichaam. In onze Essentrics op heerlijke muziek worden alle +650 spieren op een respectvolle en veilige manier getraind. Een van onze specialiteiten is bindweefsel training waardoor je lichaam weer de bewegingsvrijheid krijgt die het behoort te hebben. Gegarandeerd dat je met een dikke glimlach de deur uitloopt na een Essentricsles want het is heilzaam voor lichaam geest en ziel. Maar dat gezegd hebbende; Essentrics laat zich beter voelen dan uitleggen...
 • Voor wie?
  Voor echt iedereen die soepel en sterk wil worden of blijven; of je nou een coach patato bent of een atleet. Als ervaren trainer zorg ik ervoor dat je je beweegt binnen je eigen grenzen. Hoe jong of oud je ook bent, of wat je conditie ook is: elk lichaam heeft er baat bij. Sterker nog als je elegant en flexibel ouder wil worden is deze manier van vriendelijke beweging eigenlijk een must.
 • Waarom?
  20% van de bevolking accepteert rugklachten, pijnlijke gewrichten, artritis of andere pijn als gevolg van ouder worden, ziekte of blessures. We zeggen te vaak tegen onszelf; het zal de ouderdom wel zijn. Maar de sleutel tot voorkomen van blessures en genezing hiervan, en tot soepel en elegant ouder worden ligt in beweging, slimme en vriendelijke beweging welteverstaan. Met dynamisch stretchen werk je op een zachte, heilzame manier aan de beste versie van je lichaam. En naast andere sporten die meer voor korter spierwerk zorgen brengt Essentrics meer bewegingsvrijheid, souplesse, power en reactievermogen.
 • Waar?
  De Essentrics trainingen vinden zomers zowel binnen als buiten plaats. In de wintermaanden alleen binnen. Daanaast kan je bij ons 24/7 online trainen. Kijk voor onze leslocaties hier.
 • Essentrics  is anders dan Pilates
  Pilates legt, vaak in liggende houding de nadruk op repeterende beweging van het lichaam vanuit de core. Doel van de workout is vooral kracht en spierversterking. Dynamisch stretchen richt zich elke training op alle 650 spieren van het lichaam en gebruikt veel lichaamseigen bewegingen. Het is dus ‘natuurlijker’ en meer in flow dan Pilates.
 • Essentrics  is geen yoga
  Dynamisch stretchen is anders dan yoga. Het laat je elke spier in het lichaam tegelijkertijd versterken én uitrekken maar tijdens de work-out stop je nooit met bewegen. Wel is het een mooie aanvulling op yoga, omdat het je lichaam in balans houdt.

Essentrics, Workout, Bewegen

Schermafbeelding 2022-11-07 om 15.33.38.png
bottom of page