Wat is Essentrics?


Dit laat zich beter voelen dan uitleggen. Het is een unieke full body workout die alle 650 spieren in je lichaam tegelijkertijd verlengt en versterkt. Met flow-achtige bewegingen en op lekkere muziek. Deze manier van bewegen geeft het je de lange, sterke spieren van een danser. Plus een slankere taille, benen en armen en platte buik. Het is de manier om dat wat slap is te bekrachtigen en dat wat stram is losser te maken. En de perfecte aanvulling op sporten met korter spierwerk, zoals hardlopen of voetballen. Omdat het je prestaties verbetert en blessures voorkomt. Kijk voor meer informatie over deze methode op https://essentrics.com/nl/.
Voor wie?


Voor echt iedereen die soepel en sterk wil worden of blijven; of je nou een coach patato bent of een atleet. Als ervaren trainer zorg ik ervoor dat je je beweegt binnen je eigen grenzen. Hoe jong of oud je ook bent, of wat je conditie ook is: elk lichaam heeft er baat bij. Sterker nog als je elegant en flexibel ouder wil worden is deze manier van vriendelijke beweging eigenlijk een must.
Waarom?


20% van de bevolking accepteert rugklachten, pijnlijke gewrichten, artritis of andere pijn als gevolg van ouder worden, ziekte of blessures. De sleutel tot voorkomen hiervan en genezing ligt in beweging. Met dynamisch stretchen werk je op een zachte, heilzame manier aan de beste versie van je lichaam. En naast andere sporten die meer voor korter spierwerk zorgen brengt Essentrics meer bewegingsvrijheid, souplesse, power en reactievermogen.
Waar?


De Essentrics trainingen vinden plaats in de grote zaal van het leefstijl gebouw van Landgoed Duinlust in Overveen. Een prachtige plek in het bos aan de rand van de duinen.
Essentrics is geen Pilates


Pilates legt de nadruk op beweging van het hele lichaam vanuit de core. Het is gericht op kracht en spierversterking. Dynamisch stretchen richt zich elke training op alle 650 spieren van het lichaam en gebruikt veel lichaamseigen bewegingen. Het is dus ‘natuurlijker’ en meer in flow dan Pilates.
Essentrics is geen yoga


Dynamisch stretchen is echt anders dan yoga. Het laat je elke spier in het lichaam tegelijkertijd versterken én uitrekken. Tijdens de work-out stop je nooit met bewegen. Wel is het een mooie aanvulling op yoga, omdat het je lichaam in balans houdt.

f616e51a-7366-4b7a-81f7-8a303f90d5d8%204

Veelgestelde vragen

Welke beweging past het beste bij jou? Vraag de gratis test aan.

Essentrics, Workout, Bewegen