Schermafbeelding 2021-09-23 om 21.01.40.png
Beeldmerk.png

Wat is Essentrics?


Essentrics is de vriendelijke full body workout op heerlijke muziek waarbij je door middel van dynamische vloeiende stretches de spieren tegelijkertijd verlengt en versterkt. Het resultaat: een soepeler en sterker lichaam, een betere houding, meer spierdefinitie, een slanker silhouet, meer veerkracht en energie. Door het gebruik van technieken uit de dans (klassiek en moderne technieken) Tai Chi, Yoga, Pilates en fysiotherapie brengt Essentrics de spierketens op een toegankelijke manier weer in balans waardoor blessures herstellen en kunnen worden voorkomen. Alle +650 spieren worden op respectvolle en veilige manier getraind, gewrichten weer in beweging gebracht en bindweefsel hersteld.

Essentrics geeft je lichaam weer de bewegingsvrijheid die het behoort te hebben. De lessen geven ook je energie en je metabolisme een boost. Door de focus naar het lichaam te brengen, komt ook je geest tot rust. Gegarandeerd dat je met een dikke glimlach de deur uitloopt na een Essentricsles want het is heilzaam voor lichaam geest en ziel. maar dat gezegd hebbende; Essentrics laat zich beter voelen dan uitleggen...
Voor wie?


Voor echt iedereen die soepel en sterk wil worden of blijven; of je nou een coach patato bent of een atleet. Als ervaren trainer zorg ik ervoor dat je je beweegt binnen je eigen grenzen. Hoe jong of oud je ook bent, of wat je conditie ook is: elk lichaam heeft er baat bij. Sterker nog als je elegant en flexibel ouder wil worden is deze manier van vriendelijke beweging eigenlijk een must.
Waarom?


20% van de bevolking accepteert rugklachten, pijnlijke gewrichten, artritis of andere pijn als gevolg van ouder worden, ziekte of blessures. De sleutel tot voorkomen hiervan en genezing ligt in beweging. Met dynamisch stretchen werk je op een zachte, heilzame manier aan de beste versie van je lichaam. En naast andere sporten die meer voor korter spierwerk zorgen brengt Essentrics meer bewegingsvrijheid, souplesse, power en reactievermogen.
Waar?


De Essentrics trainingen vinden zomers zowel binnen als buiten plaats. In de wintermaanden alleen binnen. Daanaast kan je bij ons 24/7 online trainen. Kijk voor onze leslocaties hier.
Essentrics  is geen Pilates


Pilates legt de nadruk op beweging van het hele lichaam vanuit de core. Het is gericht op kracht en spierversterking. Dynamisch stretchen richt zich elke training op alle 650 spieren van het lichaam en gebruikt veel lichaamseigen bewegingen. Het is dus ‘natuurlijker’ en meer in flow dan Pilates.
Essentrics  is geen yoga


Dynamisch stretchen is echt anders dan yoga. Het laat je elke spier in het lichaam tegelijkertijd versterken én uitrekken. Tijdens de work-out stop je nooit met bewegen. Wel is het een mooie aanvulling op yoga, omdat het je lichaam in balans houdt.

Essentrics, Workout, Bewegen

Veelgestelde vragen

Welke beweging past het beste bij jou? Vraag de gratis test aan.