top of page
image1_edited_edited.jpg

Jane Elgey

Essentrics teacher 

In 2015 kwam Jane in aanraking met Essentrics door een introductieles van Fleur. De vloeiende manier van bewegen in combinatie met de prachtige muziek maakte iets in haar los. Daarbij bleek het een remedie voor haar lage rugpijn en stress gerelateerde nek- en schouderklachten. De bezoekjes aan de fysio werden minder en minder, tot ze helemaal niet meer nodig waren. Essentrics speelt daarom een belangrijke rol in het leven van Jane. ,,Enerzijds omdat ik naast mijn baan als docente ook nog een zittend beroep heb. Anderzijds zodat ik mijn kinderen zonder pijn kan tillen, zo vaak als het nodig is.

 

Vanaf jongs af aan ben ik al aan het sporten. Wat mijn jeugd kenmerkt is voornamelijk dansen (streetdance & stijldansen), zwemmen en hardlopen. Ik speelde al langere tijd met de gedachte om Essentrics docente te worden, maar het was de geboorte van mijn zoontje in 2019 wat me over de streep trok. Ik wilde op zachte wijze “back in shape” komen en het daarbij kunnen delen met anderen."

 

Begin januari 2022 rondde Jane de opleiding tot Essentrics docent af en ben is zij op het hoogste niveau gecertificeerd.

 

Als haar lessen - of je nu beginner of gevorderde bent - bijdragen aan een stuk mentale en lichamelijke ontspanning is Jane's missie geslaagd.   

bottom of page